Monday, February 21, 2011

Chinese New Year Dah Lepas, Tapi Tetap Nak Update

Assalamualaikum.

Aku tau korang mesti nak aku update pasal rumah anak yatim kan? Ha, aku bukan taknak tapi ada lagi gambar yang aku tak habis transfer. So biar aku cerita dulu pasal itu hari kitorang food-hunting kat Bandung masa CNY. Hekeleh, benda dah lepas buat apa nak dikenang lagi der? CNY dah lama berlalu pergi, Cap Goh Mei bersilih ganti. Ah aku memang suka kenang benda-benda lepas ni sebab experience is the best teacher. Terasa cikgu-cikgu yang pernah mengajar aku dulu sebab aku anugerahkan pingat guru terbaek kepada Puan Pengalaman Bt Lepas. Emang dasar lho! (sorry cikgu, memain jer)


#Food-Hunting : Dim Sum @ Eastern Restaurant, Istana Plaza, Bandung


Actually kitorang datang sebab nak makan package 'all-u-can-eat' biasalah student mesti kena pandai plan. Bayar nak sikit, makan nak banyak haha. Tapi sebab hari tu CNY, jadi package tu tak available. Camni a. Jadi kitorang pun makan ala-carte. Sedap ! Lenkali aku akan pastikan aku dapat makan package murahan tu.


# Bowling @ Dago Plaza, Bandung. Bowling kat sini mahal, 1 game lebih kurang RM6. Macam kat Pavillion ek? Bowling tak berapa femes pon kat sini. Ayam penyet lagi femes.


 Masa kitorang main ni, takda orang lain. Teehee.


# Karaoke @ XEX Lounge, Dago Plaza. Sebenarnya tempat ni pub, tapi sebab siang maka takda orang langsung yang datang. Kalau tak mesti kitorang kena tuduh pergi clubbing, walhal kitorang pergi situ untuk berkaraoke sesama muhrim je. Apepon, tak sangka aku harga dia murah nak mamp. RP30k sejam.


 # Food-Hunting @ Steak Batu, Jalan Dago Atas, Bandung.


Untuk dinner kitorang makan steak pulak. Kat mesia panggil apa eh steak atas batu ni? Steak tu kita masak sendiri atas batu panas nak mampos tu. Korang jangan pandang batu ni sebelah mata mahupun pandang dengan mata kuyu, dia punya tahap kepanasan tu memang tak boleh dibawak berbincang langsung =')


Oh masih tinggal lebih kurang 2 bulan di bandung, lepas tu kena balik mesia dah. Harus berusaha untuk food-hunting dengan lebih giat ! Sebenarnya harus berusaha untuk final exam baru betul.

Thank you for reading this entry !

96 comments:

  1. life at bandung is sooo much fun... seronok nyer tengok kamu bergembira... gudluck!

    p/s: lawa belog nie...
    =)

    ReplyDelete
  2. sis , lawanya dress hijau tuhh . pinjam boleh tak ? HEEEEE x)

    ReplyDelete
  3. aten nti kta food-hunting kt mesia plak once u dh blik cni...

    ReplyDelete
  4. wau... gayamen pool dah ader tuh...

    ReplyDelete
  5. waaa seronoknya.
    enjoy betol nampak.
    nikmatilah saat itu sepuasnya.
    selagi masih berkesempatan.

    :)

    ReplyDelete
  6. Takleh blah gambar main pool tu.


    BETUL KE? hahaha.

    ReplyDelete
  7. Ohh btw lawa layouts baru.

    Love it!

    *sebab loading cepat. tee hee.

    ReplyDelete
  8. kak fatin jom lawan men pool :D
    hehe all the way from jogja with love!

    ReplyDelete
  9. @_@ haa, takde orang main kat lane lain? bestya ^_^

    ReplyDelete
  10. macam best je kt bandung tu. tingin nk pi oneday :)

    ReplyDelete
  11. waaa bez nye~ makan2 tu yg fav tu...hihi =D

    ReplyDelete
  12. u're so cute la dik..no matter u pakai ape & cmne..akak adore u tuk jadikan sebagai idola fesyen..boleh x..lalalala

    ReplyDelete
  13. blog berwajah baru ! i loikeee . btw . betul . pengalaman mengajar kita ! kyaaaa : ))

    ReplyDelete
  14. HUHUHU.. YUYU SENGAL DALAM MEN BOLING. TAK PERNAH PANDAI :P

    ReplyDelete
  15. wah fatin lawanyerrr . suka tengok.
    oit nice blog . ni lagi better dr y dulu...teeehe<3

    ReplyDelete
  16. aten..
    cane pkai shawl pink kat ats tu..
    omelnye~!

    ReplyDelete
  17. pagi2 dah tengok makanan.superb!!!...
    fatin! balik msia terus eh..pasnie smbg stdy lagi ke terus posting kat hsptl??

    ReplyDelete
  18. STONEGRILL lah. btw lu mang kuat makan lah. and lagi satu rm6 sejam untuk bowling. waklu mahal. Pavi pon lebih dari rm6.

    ReplyDelete
  19. Bowling ni..aktiviti wajib saye setiap minggu..huhuhuhu...addictive game..

    ReplyDelete
  20. comey bekground bru..;') eh, myra klu men bowling mst kdg2 msuk longkang, pastu dlm 1 game mst plg kurang skali strike..-_-" macam eh, tak lah tak reti men bowling k..ade gak strike..tp tak lah pndi sgt..sbb ada msuk longkang..T_T memang tak boleh nk berlagak..

    ReplyDelete
  21. sangat cantik....anyway...kene wat banyak2 tutorial la cemana nak dressing cam FL ni...comel dan selalu kene je nampak....

    ReplyDelete
  22. so cOmel tatkala sang puteri berdress sebegitu~
    well... i enjoy reading N hafalin Ur entry!
    hOpe u will write more entry!!!!

    ReplyDelete
  23. wowww happynya. Bentar lagi mo netap di bandung, pasti asik yah

    ReplyDelete
  24. wah... main pool sangat best walaupun xpandai nak main.. ehehehe

    ReplyDelete
  25. fatin asal nmpak makin chubby? hehu. maybe sbb u senyum cmtu kut.. tomey la ini budak! *tarik pp* :D

    ReplyDelete
  26. dear FL,LG ase macam nak pegi lagi bandung taw. banyak mende2 murah kat cana. dats y ramai owg yg bertandang ke bandung sebab nak shopping. euww,sonoknye. and one more, cuaca kat sana sejok!suke!

    ReplyDelete
  27. Weh...ape nie kata LOSER main bowling...zzzzzzzzzzzzz , macam POWER jer tuh..hmmm


    anyway main pool pro ? Jom sframe kah kah kah kah kah kah

    fel..rindu nie ;(

    ReplyDelete
  28. samalah kite k.yuyu. Heeee
    k.fatin comel lha ^^

    ReplyDelete
  29. hahaha fatin main pool pakai dress? awesome kot! ♥

    ReplyDelete
  30. teror owh main bowling pakai kain jer... mtunjuk la score..heee~~

    ReplyDelete
  31. steak atas batu tu menarik perhatian sungguh.. D

    ReplyDelete
  32. bestnyaaaaaaa...huhuhu...comel dah jgn ckp la kmu cik fatin..:)..cmel je gmbr 1st tu

    ReplyDelete
  33. makanan itu sedap..nk jugak..heheh..

    ReplyDelete
  34. cantik la blog baru nie. . hehe. . btw maria x reti main bowling o pool.. huhu. . fatin sudi ajar saya x??

    ReplyDelete
  35. Suka pic sis yang atas sekali tuh .
    Chomel gileee ! :DD

    ReplyDelete
  36. Pehhh~ sedapnya. Teringin gila nak rasa makanan cina dan korea. Yang halal la :)

    ReplyDelete
  37. cam menarik je life kat bandung.bilik karoke tu cam superb giler.
    ur pic pon chantek2 ;)

    ReplyDelete
  38. wahhh..menariksss dan tertarikk nyerr acara FL and frens kat sana ekk...mknan pun nmpk lazattt jerk and FL sentiasa cumilllll n sweettt ajer ;)

    ReplyDelete
  39. kak fel, takut kak fel marah pulak nih. kite ade amek gambar kak fel satu kat sini;

    http://mamaimia.blogspot.com/2011/01/selamat-menjadi-langsing.htm

    and link ke entry kak fel yang pasal petua kurus tu teehehe :D

    seriously, kak fel is getting cuter!

    ReplyDelete
  40. bestnya, teringin nak pg bandung tp xmampu...sob sob...

    azzaazman.blogspot.com

    ReplyDelete
  41. perghh sedap nyer dpt makan2 kak fatin..

    nway, cun gilos dress akak!

    ReplyDelete
  42. blh ke main boling ngan dress cmtu??/ hehehe.. msti comel :P

    latest entri :
    Terima Kasih CInta teater musicaL...

    ReplyDelete
  43. macam bestkan life di Bandung...hope one day dpt ke sana...

    ReplyDelete
  44. hehe jadi tahu tempat makan n fun di bandung fal :)
    *orang Indonesia yang jarang ke Bandung..hehe


    Hijab Kawaii

    ReplyDelete
  45. wahh men boling..lama x men.. jom challenge nanti hehe..btw x ssh ke men pkai dress? =)

    ReplyDelete
  46. da lame xbukak blog akak.wahhh make up baru nampak blog.comeyl gile!hehe

    ReplyDelete
  47. wah sedapnya makanan...
    blog kamu comel...
    dah baca separuh cerita, baru perasan blog nie dah shift dari kiri ke kanan...
    hehe... asyik sangat tengok gambar makanan... (n_n)

    ReplyDelete
  48. macam biasa FL gorgeus.. wah blog nampak lagi cantik dan kemas.. best betul FL.. kena grab banyak memory kat bandung dan area Indon yang lain

    ReplyDelete
  49. sis fatin liyana yg comel ~
    gud luck final exam !

    ReplyDelete
  50. looks awesome.
    but bandung is never complete without shopping, right?
    X)

    ReplyDelete
  51. Cantiknye dress FL. Colour pun sangat rare. But you've so much fun ! =)

    ReplyDelete
  52. tengok Dim Sum tu...teringin plak tekak akak nie...kat mana yerk dik....kot2 ler next week akak ada kat bandung..leh cari restoran nie...

    kamu sentiasa comel...cam anak patung......adeh! naper ler comel sangat nie

    ReplyDelete
  53. Fatin.... You are SO stylish. Like a trendsetter for hijabis in Malaysia ;) Whenever I see clips on the tudung I immediately think, "That's Fatin Liyana's style!" Hehe.

    Look thin INSTANTLY like a ROYALTY with PREMIUM BEAUTIFUL only RM 90 ++ a month!

    ReplyDelete
  54. kak fatin nie cute la,.
    suke akak,.

    ReplyDelete
  55. terasa bagai ingin minum air bndung

    ReplyDelete
  56. cepat blik mesia fatin . nti leh jumpe . hik3 :P

    ReplyDelete
  57. men sooker tuuuu..besh3!
    rockin yew bebeh..hahaha.

    ReplyDelete
  58. saya terpaksa mengaku, ya. Anda comel.

    ReplyDelete
  59. err...cik kak..there is no bowling alley in pavilion...sila buat research balik..thanks

    ReplyDelete
  60. : bile mase pavilion ade boling babe ? tak penah tau pon . haha . kalau fish spa possible gak la .

    ReplyDelete
  61. hi fatin!i buat blog walking and found ur blog... seronok baca blog ni sebab u study kat Bandung... went there once on my birthday last year!
    can u please help me?
    i nak pergi bandung this mid year... n very on tight budget... nak mintak u tlg recommend budget hotel boleh x?
    maybe we can meet up there n i tlg bwkkn ur favourite food from msia as pertukaran?

    hope u respond.. thanks

    ReplyDelete
  62. tehee... im coming to Bandung! hehehe..

    ReplyDelete
  63. nanti kite set date ajak datin maen boling skali ek! hihihihi. pool? oh no..

    ReplyDelete
  64. Semoga exam nanti mendapat menjawab dengan baik... saya akan doakan..

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...