Monday, February 21, 2011

Chinese New Year Dah Lepas, Tapi Tetap Nak Update

Assalamualaikum.

Aku tau korang mesti nak aku update pasal rumah anak yatim kan? Ha, aku bukan taknak tapi ada lagi gambar yang aku tak habis transfer. So biar aku cerita dulu pasal itu hari kitorang food-hunting kat Bandung masa CNY. Hekeleh, benda dah lepas buat apa nak dikenang lagi der? CNY dah lama berlalu pergi, Cap Goh Mei bersilih ganti. Ah aku memang suka kenang benda-benda lepas ni sebab experience is the best teacher. Terasa cikgu-cikgu yang pernah mengajar aku dulu sebab aku anugerahkan pingat guru terbaek kepada Puan Pengalaman Bt Lepas. Emang dasar lho! (sorry cikgu, memain jer)


#Food-Hunting : Dim Sum @ Eastern Restaurant, Istana Plaza, Bandung


Actually kitorang datang sebab nak makan package 'all-u-can-eat' biasalah student mesti kena pandai plan. Bayar nak sikit, makan nak banyak haha. Tapi sebab hari tu CNY, jadi package tu tak available. Camni a. Jadi kitorang pun makan ala-carte. Sedap ! Lenkali aku akan pastikan aku dapat makan package murahan tu.


# Bowling @ Dago Plaza, Bandung. Bowling kat sini mahal, 1 game lebih kurang RM6. Macam kat Pavillion ek? Bowling tak berapa femes pon kat sini. Ayam penyet lagi femes.


 Masa kitorang main ni, takda orang lain. Teehee.


# Karaoke @ XEX Lounge, Dago Plaza. Sebenarnya tempat ni pub, tapi sebab siang maka takda orang langsung yang datang. Kalau tak mesti kitorang kena tuduh pergi clubbing, walhal kitorang pergi situ untuk berkaraoke sesama muhrim je. Apepon, tak sangka aku harga dia murah nak mamp. RP30k sejam.


 # Food-Hunting @ Steak Batu, Jalan Dago Atas, Bandung.


Untuk dinner kitorang makan steak pulak. Kat mesia panggil apa eh steak atas batu ni? Steak tu kita masak sendiri atas batu panas nak mampos tu. Korang jangan pandang batu ni sebelah mata mahupun pandang dengan mata kuyu, dia punya tahap kepanasan tu memang tak boleh dibawak berbincang langsung =')


Oh masih tinggal lebih kurang 2 bulan di bandung, lepas tu kena balik mesia dah. Harus berusaha untuk food-hunting dengan lebih giat ! Sebenarnya harus berusaha untuk final exam baru betul.

Thank you for reading this entry !

96 comments:

Schajar McFlurry said...

life at bandung is sooo much fun... seronok nyer tengok kamu bergembira... gudluck!

p/s: lawa belog nie...
=)

Иʋяʋℓ Ĵαииαн :Ɖ said...

sis , lawanya dress hijau tuhh . pinjam boleh tak ? HEEEEE x)

HaFizaH aYu said...

aten nti kta food-hunting kt mesia plak once u dh blik cni...

deAnza-wAnda said...

wau... gayamen pool dah ader tuh...

Tuan Penasihat said...

waaa seronoknya.
enjoy betol nampak.
nikmatilah saat itu sepuasnya.
selagi masih berkesempatan.

:)

Mr. Swift said...

Takleh blah gambar main pool tu.


BETUL KE? hahaha.

Mr. Swift said...

Ohh btw lawa layouts baru.

Love it!

*sebab loading cepat. tee hee.

TAYAR PANCIT said...

hap-pening sungguh!

mq said...

kak fatin jom lawan men pool :D
hehe all the way from jogja with love!

khairunnisa ♥ said...

@_@ haa, takde orang main kat lane lain? bestya ^_^

Dawa said...

macam best je kt bandung tu. tingin nk pi oneday :)

shah amirul said...

sodap sodap semua nya :D

Atiqah R said...

bestnya :D

♥cik fyza ♥ said...

waaa bez nye~ makan2 tu yg fav tu...hihi =D

Ayuni Ariffin said...

Fatin cute sangatttt!! :)

Raihana Izzati said...

1 comment je,,

sis cantik! =D

♥z@z@♥ said...

u're so cute la dik..no matter u pakai ape & cmne..akak adore u tuk jadikan sebagai idola fesyen..boleh x..lalalala

Aqila Safuan said...

blog berwajah baru ! i loikeee . btw . betul . pengalaman mengajar kita ! kyaaaa : ))

y u y u Z u l a i k h a said...

HUHUHU.. YUYU SENGAL DALAM MEN BOLING. TAK PERNAH PANDAI :P

rarapuing said...

wah fatin lawanyerrr . suka tengok.
oit nice blog . ni lagi better dr y dulu...teeehe<3

caHAYA said...

cantik dress :")

-ilyannur- said...

dress itu adalah cantik!

cik said...

aten..
cane pkai shawl pink kat ats tu..
omelnye~!

Amira is mira said...

pagi2 dah tengok makanan.superb!!!...
fatin! balik msia terus eh..pasnie smbg stdy lagi ke terus posting kat hsptl??

Carl Samsudin said...

STONEGRILL lah. btw lu mang kuat makan lah. and lagi satu rm6 sejam untuk bowling. waklu mahal. Pavi pon lebih dari rm6.

ardinihumaira said...

bestnye dear..;)

Hanie_Dew said...

Bowling ni..aktiviti wajib saye setiap minggu..huhuhuhu...addictive game..

Siti Nur Amirah said...

comey bekground bru..;') eh, myra klu men bowling mst kdg2 msuk longkang, pastu dlm 1 game mst plg kurang skali strike..-_-" macam eh, tak lah tak reti men bowling k..ade gak strike..tp tak lah pndi sgt..sbb ada msuk longkang..T_T memang tak boleh nk berlagak..

Ain Atika Zailani said...

seronoknya...cantiknya fatin=)

O'gosh said...

sangat cantik....anyway...kene wat banyak2 tutorial la cemana nak dressing cam FL ni...comel dan selalu kene je nampak....

qushaira said...

wow...nice2...^__^

...safella... said...

so cOmel tatkala sang puteri berdress sebegitu~
well... i enjoy reading N hafalin Ur entry!
hOpe u will write more entry!!!!

TheAngelWearsHijab said...

wowww happynya. Bentar lagi mo netap di bandung, pasti asik yah

fathiah said...

wah... main pool sangat best walaupun xpandai nak main.. ehehehe

Darling said...

fatin asal nmpak makin chubby? hehu. maybe sbb u senyum cmtu kut.. tomey la ini budak! *tarik pp* :D

LittleGurl said...

dear FL,LG ase macam nak pegi lagi bandung taw. banyak mende2 murah kat cana. dats y ramai owg yg bertandang ke bandung sebab nak shopping. euww,sonoknye. and one more, cuaca kat sana sejok!suke!

IraBungaMelor said...

beautiful. :)

faa rosli sulaiman said...

beznye bandung!

fiz mr.beloved said...

datang tinggalkan jejak..

Melz said...

Weh...ape nie kata LOSER main bowling...zzzzzzzzzzzzz , macam POWER jer tuh..hmmm


anyway main pool pro ? Jom sframe kah kah kah kah kah kah

fel..rindu nie ;(

specky gurlz said...

layout baru cantek la..hehehe

specky gurlz said...

layout baru cantek la..hehehe

Nisa Adnan said...

samalah kite k.yuyu. Heeee
k.fatin comel lha ^^

merahitujambu said...

pandai main bowling eh...

Nadia Eden said...

hahaha fatin main pool pakai dress? awesome kot! ♥

Fina Fento said...

gambar no 2 tu comelnyieee..

lieya orange M.I. said...

teror owh main bowling pakai kain jer... mtunjuk la score..heee~~

EZAN IDMA said...

terer nye man Pool. Hehe :)

Idy said...

steak atas batu tu menarik perhatian sungguh.. D

~..cik PriNCEss..~ said...

comel la gaun tuhh...

dyanne said...

sedapnye! :D

huda rashid said...

best2:)

Apricot Pie said...

bestnyaaaaaaa...huhuhu...comel dah jgn ckp la kmu cik fatin..:)..cmel je gmbr 1st tu

bella said...

makanan itu sedap..nk jugak..heheh..

ria said...

cantik la blog baru nie. . hehe. . btw maria x reti main bowling o pool.. huhu. . fatin sudi ajar saya x??

Budak Chomot said...

Suka pic sis yang atas sekali tuh .
Chomel gileee ! :DD

Cik Yana said...

Pehhh~ sedapnya. Teringin gila nak rasa makanan cina dan korea. Yang halal la :)

Si Kawaii said...

cam menarik je life kat bandung.bilik karoke tu cam superb giler.
ur pic pon chantek2 ;)

ShaZa's said...

wahhh..menariksss dan tertarikk nyerr acara FL and frens kat sana ekk...mknan pun nmpk lazattt jerk and FL sentiasa cumilllll n sweettt ajer ;)

Farhana Sahri said...

bmacam gaya ada kn..hheheeh

farhaniza azman said...

u comel

Maizatul Akma said...

kak fel, takut kak fel marah pulak nih. kite ade amek gambar kak fel satu kat sini;

http://mamaimia.blogspot.com/2011/01/selamat-menjadi-langsing.htm

and link ke entry kak fel yang pasal petua kurus tu teehehe :D

seriously, kak fel is getting cuter!

Farah Nadia said...

bestnya, teringin nak pg bandung tp xmampu...sob sob...

azzaazman.blogspot.com

Arshieda Nabila said...

FL da tkar blog diela...^_^

vanilla said...

comel dress fatin! ;)

princess laila said...

heee.gud luck 4 d exam dear~ :))

miss aisya said...

perghh sedap nyer dpt makan2 kak fatin..

nway, cun gilos dress akak!

Juliana Sanafiah said...

banyak makan dak Fatin nie..tp sedap!

ADfeez said...

blh ke main boling ngan dress cmtu??/ hehehe.. msti comel :P

latest entri :
Terima Kasih CInta teater musicaL...

aishah said...

macam bestkan life di Bandung...hope one day dpt ke sana...

Maya Irmayanti said...

hehe jadi tahu tempat makan n fun di bandung fal :)
*orang Indonesia yang jarang ke Bandung..hehe


Hijab Kawaii

Hidaya Sarbini said...

wahh men boling..lama x men.. jom challenge nanti hehe..btw x ssh ke men pkai dress? =)

farah dyana said...

da lame xbukak blog akak.wahhh make up baru nampak blog.comeyl gile!hehe

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

wah sedapnya makanan...
blog kamu comel...
dah baca separuh cerita, baru perasan blog nie dah shift dari kiri ke kanan...
hehe... asyik sangat tengok gambar makanan... (n_n)

Mainur Hasnah said...

macam biasa FL gorgeus.. wah blog nampak lagi cantik dan kemas.. best betul FL.. kena grab banyak memory kat bandung dan area Indon yang lain

Qaseh dalia adelia said...

sis fatin liyana yg comel ~
gud luck final exam !

Isteri Yang Comel said...

wah pandai men pool gak yer....

Arief Arf said...

looks awesome.
but bandung is never complete without shopping, right?
X)

khairunnisakamalbaharin said...

suke nyer..
akak chantekk !

ecarzul said...

Cantiknye dress FL. Colour pun sangat rare. But you've so much fun ! =)

yaya_flanella said...

cute <3

Saiful Bahari said...

FL cantek!

Zana_MamaBatrice said...

tengok Dim Sum tu...teringin plak tekak akak nie...kat mana yerk dik....kot2 ler next week akak ada kat bandung..leh cari restoran nie...

kamu sentiasa comel...cam anak patung......adeh! naper ler comel sangat nie

Princess said...

Fatin.... You are SO stylish. Like a trendsetter for hijabis in Malaysia ;) Whenever I see clips on the tudung I immediately think, "That's Fatin Liyana's style!" Hehe.

Look thin INSTANTLY like a ROYALTY with PREMIUM BEAUTIFUL only RM 90 ++ a month!

sabenazakey said...

kak fatin nie cute la,.
suke akak,.

miss saiya said...

terasa bagai ingin minum air bndung

sharifahzakiah said...

cepat blik mesia fatin . nti leh jumpe . hik3 :P

tumitKAKIkuLUKA said...

men sooker tuuuu..besh3!
rockin yew bebeh..hahaha.

penhitam said...

saya terpaksa mengaku, ya. Anda comel.

Anonymous said...

err...cik kak..there is no bowling alley in pavilion...sila buat research balik..thanks

Nurul uNaz said...

: bile mase pavilion ade boling babe ? tak penah tau pon . haha . kalau fish spa possible gak la .

Marya Hana . said...

fatin ni pakai ape pon lawa :)

ketawariang said...

hi fatin!i buat blog walking and found ur blog... seronok baca blog ni sebab u study kat Bandung... went there once on my birthday last year!
can u please help me?
i nak pergi bandung this mid year... n very on tight budget... nak mintak u tlg recommend budget hotel boleh x?
maybe we can meet up there n i tlg bwkkn ur favourite food from msia as pertukaran?

hope u respond.. thanks

Fadhilah Bakri said...

tehee... im coming to Bandung! hehehe..

LittleGurl said...

nanti kite set date ajak datin maen boling skali ek! hihihihi. pool? oh no..

IRWAN RASID said...

Semoga exam nanti mendapat menjawab dengan baik... saya akan doakan..