Sunday, November 14, 2010

Trip To Bali - Water Sports at Tanjung Benoa

Assalamualaikum.

Masa aku tulih entry ni, aku ingat-ingat lupa je hehe... padahal baru seminggu lebih jer aku pergi Bali. Demmit -___- ! Kalau ada unsur-unsur mitos & tokok tambah, sila tutup sebelah mata..tapi kalau malas nak layan pergi tutup dua belah mata & tido lagi syok haha. 

Ok ok back to the topic, 2nd day ni, kitorang pergi main watersports kat Tanjung Benoa. Tanjung Benoa is about 30 minutes drive from Kuta. Tempat ni memang tempat untuk main water sports. Remember about the pamphlet I told you guys earlier? All you have to do is just choose the agency that provide the cheapest price for the water sports. And then, they will pick you up at the hotel & voila ! Basically, the price for the locals & westerners are very different. The agent literally mark up their price for the westerners. Macam kesian giler, korang main 5 watersports but at the same price dengan westerners main 1 watersport boohoo. Tetiba rasa 'I'm lucky to be an asian' LOL!



The driver picked us up at our hotel at 8.30 am. We rode the same ride with a lovely couple from Perth, Australia! Tania & Roland are sooo friendly ;) Jomputlah datang umah den kek somban tu yo! (bajet si Tania & Roland leh cakap noghori cam den kan wakakkaka)



Tadaaa dah sampai! Sekarang pilih package watersports. Kitorang kan gayat tamak haloba sebab bandung kan atas gunung, takde pantai. So kitorang main semua watersports yang ada dengan niat untuk memuaskan nafsu :p



Snorkeling, Banana Boat, Jet ski, Parasailing, Flying Fish & Turtle Island = rp440k ! Murah oi!! Lepas tu dia offer, kalau nak Scuba Diving, just add another rp200k. Memang la kitorang add kan. Sape nak kasi hengkau scuba diving 80 hengget je kan? Hee pastu kitorang mintak diorang buatkan underwater video & pictures! Yang tu tambah lagi rp200k. Share 9 orang. Jimat kan hehe...7 watersports + underwater video/pictures = rp660k++ each!



Tanjung Benoa beach !! Parachute tu nama dia parasailing !! Omg can't wait !



1st : Scuba Diving. You have to attend the briefing first, get your suit & get on the boat! Pstt : Rasa hebat weh bila pakai suit ni! Belom pakai oxygen tank lagi teehee.



Yang bestnya, goggle or whatever the name is tu ada minus hehe. So ini memang membawa berita gembira kepada rakyat-rakyat yang rabun :')



Look mom! That's meeee !



Feeding the fish. Ikan-ikan tu nampak je comel senanye aggresive! Ade ke dia pegi gigit lutut aku? Memang kepala lutut dia lah kan. Takpe you takpe...i bagi you mamam you gigit lutut i pulak...wuwuw..apepon best sangat sebab ini first time aku scuba diving kan hehe..dapat pegang ikan, coral etc with bare hands!

2nd : Snorkeling. Mengantuk huaaa~ (berlagak sebab baru lepas scuba kan, tak men la snorkeling der hahahaha sebab tu tak snap pics pon :p)



3rd : Parasailing. Pehhh ini memang terbaek ! Best giler you guys should try. Korang naik parachute sambil ditarik oleh motorboat. Best sangat aku suka aku suka aku sukaaaaaa rasa macam nak menjerit macam hailey paramore bila naik ni T_T



The view from above was splendid !



Please don't bring me down! I wanna spend the rest of my life up in the air LOL!



I love you parasailing. I rated you 10/10 !



4th : Banana Boat. Laut dia tak dalam tau and banyak gila corals. Boleh tak kalau aku cakap aku jatuh atas corals. Sakit giler kot :'( Bedebah punye brader.




5th : Flying fish. Kenapa nama dia flying fish?



Cuz it can flyyyyy !!!! Oh i lovee this ! I rated you 10/10 too :)



6th : Jet ski. 1st round, ada brader bawak korang. 2nd round, korang lak yang bawak brader tu. Memangla aku tak kasi can kan heee drift atas air tu beb hehe



7th: Turtle Island ! Turtle sangat comel after cats tapi busuk yewww :")




Inilah kelawar aka batman! please delete the word 'man' cuz im not sure its gender :P




We had a great time !!! Thank you Bali muaaah muaah muaaah ;)



My day 2 lunch : Restoran Padang.


Kitorang sampai hotel pukul 3 ptg cmtu and of course I got myself burn! Buruk giler I even got several pimples on my forehead & chin -___- Sebab sangat penat, aku teros tertido and bangun2 dah malam. Lapa pulak tu. Ajak ema pergi Discovery Mall untuk cari makan lalallaa ~~


Si carnivor dah kenyang. Siap tapau lagi -______-



Looking for something cool...



and I found it ;) I bought myself this vintage ring. Its beautiful isnt it? ;)


See you at the next entry :)
Thank you for reading this entry !

73 comments:

wahida idris said...

wOwwww! bestnya!! teringin nak ke sana. wuwuwu~

AMIRA IS MIRA said...

serius jeles dgn scuba tue...sume bnde la mira jeles ngn yana...dapat cuti2 mcm tue ngn mber...pasnie nak plan jugak wat mcm tueee

sofiarozali said...

owh..best gle.nk pegi jugelah!woot2.:DD

AnnFarihan said...

bestnyer^^
*sumpah jeles giler

NaNaKyu said...

beshnye!!!!
xsabar nk g sn gak..
so, overall bpe bajet utk g bali?
in malaysia currency plizz...hehe..

m!da BucHuxX said...

wawa. ..bestnyer. .so syok holiday. . wah. .best sgt niy. . *terover excited. .haha

PinQib said...

hehe.. alolo.. comel jer.. napa x wat balik tetel??

Cik Gallus Gallus said...

jealous gile tgk kak fatin and the geng holiday..
coral tu cantik sgt

RazFiRa said...

wargghhh

gile berani pegang kelawar! besar plak tu!

aku klawar kecik kat umah je da menyorok bawah kusi

BLADE EDGE said...

salam fatin...

wow...splendid!!

Najah.Iylia said...

sukee sukee <3

Syazwana said...

wah!!bestnye!!
bila lah dapat pergi sana
:D

Tqah Nasir said...

beshnye cik fatin: agak2 sume tuh kalo dlm ringgit malaysia bape ek??nk bajet utk pegi..hikhiik

faza said...

slm,

wow!! awesome giler babe..

wish to go there too..someday perhaps..anyway, nice tips though.. thanks ^^

aisyah hyung said...

flying fish !
jyeah !

MyzaAli said...

ni agak2 kalau kurus melidi lepas tak naik flying fish? haha..

ain j said...

syoknye bley g bali ;)

nurulfaridah said...

bestnyeee
n n ring yg sgt cantik! ^^

sui nawi said...

Bestnyaaa....
Tak sabar nk pergi..

SweetyMui2 said...

waaaaaaaaaaaa..bestnya bali..terbang2 kat beach lagii..huhuhu..nak g jugak T___T

cimut munniey :) said...

gile best babe! woah!!

cactusitu said...

alamak~ beshnyer! nak main jugak...pulau kat sabah ada ka macam ni?? ke nak ke Bali jugak? huwaa ...

aneesa ♥ said...

bestnya (^-^) suit tu padan dengan badan ♥ enjoy your life liyana (^-^)

zam.enol.arep said...

fatin liyana asri. can you state the price for each? me want 2 know. for budgetin. ;]

zam.enol.arep said...

fatin liyana asri. can you state the price for each? me want 2 know. for budgetin. ;]

syazwani othman said...

WOW BESTNYA !!!! rasa mcm nak pegi jugak ke bali btw do visit my blog ya
http://iamsyazwani.blogspot.com/

n a d e a said...

wahhh bestnye!! rasa cam next year nak g Bali oulak!! thanks fatin for sharing.. can't wait for the next enrty!! ;))

d_LA said...

Bestnye gi Bali...huwaaaa..

p/s : fatin nape stiap kali dla bukak blog u ade kuar kotak warning??pastu dia tulis "do you want to visit probably the funniest page in the Internet?" [yes/no]
sangat mengganggu mata ini..huhu

Nurulbadiah Lai said...

jeles la fatin..
nak juagkk g bali..
tp mase n kesempatan xde..
nmpak sgt2 best..
huhu
btw..nice dress..suke yang last tu..

Lyana Hisham said...

atin, best nyeee! jelesss.. teringin nk pegi T__T

Ms and Mr Red Ribbon said...

bestnyer bole snorkelling... hari tue saya pegi cuaca tak berapa bagus, diorang cakap air xberapa bersih... huaaa nak snorkeling!!!

tp memang harga untuk westerners mahal... even untuk indonesian lagi murah, but don't get the price daripada tempat tue, dari agent lagi murah tau... entah how the things work but pakej agent mmg murah... cam jet ski, parasailing, flying fish tu Rp 60,000 jek... each...

teeha said...

bestnyaaa , teringin nak pergi Bali (;

Sophia Rani said...

great.. ;)

oleen said...

Waaa besh gle fatin..like2!

noyu aida said...

Hi Fatin,
boleh buat n3 sal budget ke Bali dalam RM plak?hehe

yg kelawar tu utk ape ye?juz nak tau..

Tq..

starzieti said...

bestnyer !!

Sha Amane said...

jeles kot... hu3

GloxiniaFh said...

holiday kamu sangatlah fantastic n bombastic! hee^^

syahirah tahir said...

dlm pape keadaan skalipun, u still look gorgeous sis! ;D

masshie mastura said...

bessssnye :D
thanks sgt for da info, kompem nk g pasnie keh3.
n u look cute on dat swimsuit. heee ;)

MiSs PoPc0rN said...

wah best nye...

Miza Yusof said...

wow! bestnya :)

mardhia yusof said...

fatin..bestnye main watersport!
sis amik lesen scuba xpegi2 lagi island..haiih..sronok nye tgk u all main dgn fish tuh!;)
itu kira fatin amik lesen dive skali ker?

http://awakdiamereka.blogspot.com

arifays said...

sys fatin, camera sama.! haha.,
dalam banyak banyak nak comment ni. memang lah sengal. :)

Nisa' said...

Seronok tengok you guys were having fun there. Even myself tak pernah pergi ke Bali, tak berapa berani - blame the Bali bomb-makers.

Apa-apa pon, do take care of yourself (: Seronok, seronok juga. But kena beringat juga - quoted from my Dad, lol.

jamilah.chantek said...

serius sangat best melihat apatah lagi yang mengalami. :)

Imzainieyzulkipli said...

gilak best!

aiman said...

sangat jeles tgk gambar kamu g bali... serenokkkk!!! nak jugak...

beLLa said...

OMG! awesome giler! jeles siot. haha

/Dayah//Nurul/ said...

sgt best. jelesnya! tanampak pon pimples. brapa ringgt cincin topshop looks gojes oke :) nice

unaz said...

babe...
tak takot ke pegang kelawar tu??
besar tu..yg kecik pon i dah geli tgk..urghh..!
btw u have an awesOme trips..jealous ouhh..! :p

Amoi MiyaSya said...

giler jeles !!

deqsu said...

waa..bestnye aktiviti die..nk g jgk..hehe

MyeAqma said...

huhuhu mmg nxt year h0neym0on kt bali ke apa ni tataw lah kan...
fatin yg pnye pengaruh la ni...
hahahah!

Myaby said...

eh eh i penah g bali tp ruginya x g main watersport. T_T

♥CIK SHA♥ said...

waaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..macam best je..nak pergi jugak!!

Anonymous said...

huhuhuhuw.. cume nk ckp
ur blog so nice..
pndai wat n bercerita..
n nice ur holiday..
hope u happy always n laky

shima said...

ohh god.parasailing serious best kannnn.wanna do thatttt.

norsyazwani yazid said...

wah...
best gler...
tgk gmbr je da rse best die cmne..
huhuu
brpe bajet sume 2...rse mcm nk plan ke sne jew....
:(

atiqah said...

bestkann tiqa baru pegi bulan lepas masa raya ke5.squba diving dia best.hahaha ikan to pi gigit2 jari kaki dan jetski dia punya la kita semangat nak drift laju2 rupanya brader yang bawak kita.haha lawak je.

ryna_marina said...

best nyer scuba diving..syg..x pndi berenang..takot air..!

mis$ mima~~ said...

wah..betul2 hao liao..i na g bali gak lah gini..i loooooooveeeeeeee beaches...

Matika Love 131020 said...

gmbar semua cntik2.................salam perkenalan..

dari~ummie said...

hye fatin..
nice to meet u here ;)
suddenly i kenal one of your friend that was in the gambar,,
syafiqa yang kecil2 tu kan?
wehehe..
she was my junior when i was in secondary school..
btw,nice entry. i will drop by again~weeee ;)

Wahidah said...

salam ziarah..scuba tu kena amik lesen ke??

pilotHans said...

wow, nice Bali story..u even surpassed me in that...2011, bali here i come ^_^ haha..indeed opened my eye espesially on the para sailing....not so expensive i guess,...

wait for my bali entry sometime in mid next year ^_^ still enjoyed ur nice photos.....

cheers..

LittleGurl said...

waaaa...bestnye atin ley pegi...bab kelawar tu...eee..geli kot

Obat herbal XAMthone plus said...

keren nyyeeee,,,,,,,,,

faizulosman said...

gila ah!!! terasa nk ke sana!!!

cactus berduri said...

bat"man" part da most klakar...hehehe

Fatin Nabila Ibrahim said...

best nye fatin dpt g melancong...dpt byk pengalamn...:):);;nk ikut blh?hihi

teixeira said...

i lurve Bali...

Anonymous said...

If you want tο increаse yοur familіarity simply keeρ ѵisiting this ωeb ρage and be updаted with the
hottest news uρdate posteԁ herе.

My web-site: www.Hotel-discount.Com