Wednesday, October 6, 2010

Update untuk hari ini !

Assalamualaikum


Baru-baru ini aku sangat sibuk. Sibuk belajar, sibuk siapkan assignment, sibuk uruskan bandung games, sibuk pergi kelas UKM pada setiap hari sabtu & ahad tapi masih sempat sibuk menyibuk bila orang gossip-gossip hikhik :) Tapi macam mana sibuk pun, aku tak pernah skip breakfast! Sebab tulah, kat rumah selain beli susu kotak yang 1L tu, aku pon beli susu kotak yang kecik2 tu sebab bila onthego, boleh minum sambil berlari-lari. Maksud aku breakfast tu is makan pagi before pergi kelas, bukan makan kat cafe yang pukul 10pg tu tau. 


Hee biasa aku akan makan simple2 je macam kismis 1 genggam & susu kotak. Aku tak bapa suka makan roti sebab nanti dia tersangkut kat braces lepas tu macam horror sikit la haha. Macam routine la kan makan breakfast supaya blood glucose naik sikit, takdelah aku collapse ke apa kan bila berjalan/ berdiri lama. Kat sini tak macam kat mesia, takda orang jual roti canai, nasi lemak semua pagi-pagi. So leceh jugak la kan, kalau lapa giler harus masak sendiri. Tapi takde maknenye la gwa nak goreng nasi pepagi bute der..bek gwa membute ye tak? hahahahahaha


Namun hari ini, aku terlewat !! Pastu lupa nak makan kismis & minum susu !! Tapi aku sempat teguk nescafe yang malam tadi punye. hmmm malam tadi punye...ntah-ntah dah basi? T____T. Pastu masa driving tadi macam terngiang-ngiang la si kismis & si susu ni dalam benakku. Eceh macam kempunan giteww. Dan dan je aku rasa nak pengsan & gastritis. Memang drama queen betol aku ni, hypochondriasis ! Sedang aku melayan perasaan, tetiba traffic jem. Memang la aku hangin, sebel !! Aku men cocok2 tadi sampai orang bengang ngan aku pastu bagi aku jalan. Ingat nak pakai high beam tapi poyo sangat la pulak kan, padahal drive honda jazz je wakaka kalau lancer ke ok gak an nak pakai high beam kat jln kampung :P


tetiba farah yang duk kat sebelah aku, dapat sms berbunyi begini :

'farah cepat datang, doctor dah start lecture, psst doctor pesan fatin liyana comel & harus dijadikan pelajar contoh'


obvious sangat ke aku menipu? hahahahaha


Farah cemas, peluh membasahi bumi, bumi terbasah-basah, aku tidak keruan lantas segera memegang pipi tanda cemas. Jam menunjukkan sudah pukul 8, parking kat fac dah penuh jadi harus parking jauh- dalam hutan. Siyes dow parking lam hutan. Lepas lock je kete, aku & farah berlari-lari bagaikan juara. Jauh kottttt kitorang lariiii dah la dalam hutan mesti la orang ingat kitorang kene kejar ngan vavi hutan wakakakakaka Tapi tak kesah suma tu, yang aku tak puas hati tu, U aku ni berbukit-bukit. Penat gile aku lari macam nak tercabut lutut dah la tak breakfast kan. Masa tu aku rasa macam dah nyawa-nyawa ikan dah. Peak dia masa aku lari nek tangga untuk sampai tingkat 3, pehh dyspnea dia jgn ckp la kan. Tapi aku sampai jugak la akhirnya, lambat 5 minit. Aku bukan apa, takut dia lock pintu je, kang attendance tak penuh tak leh amek exam. Kat sini, attendance 100% tu beb. Lu jangan men gile broo



 Muka tak pakai make up. Malu jadi harus tutup dengan tangan kawan teehee


 Nampak pucat sikit bila tak pakai black eyeliner kan? Overexsaited la si cami tu -__-



Tudung instant. Simple je bila pergi kelas ;)


Pengajaran untuk hari ini, allocate time untuk breakfast! Kalau tak sempat makan roti/biskut makanlah kismis sebab dia high glucose. Remember that our brain feed on glucose! Jangan lewat ke kelas sebab nanti akan mengalami shortness of breath yang melampau2 ! Take care. Jom sambung study :)

Thank you for reading this entry !

37 comments:

PermaisuriMON~ said...

dsbbkn blm tdo. aku geli hati baca.
pegi klas awal la weh! bawak kereta tapi lmbt pedehal ko ??! degil nk kene cubit ni. HAAHA. rindu. mwah. plok kuwat2! tata

budakhodoh said...

suka kismis! ;D

Leya said...

betul tu....
hehe...cantik tudung u... =)

Cerita Saya, said...

Huhuhu.. Perrr mcm pergi perang dengan meredah jam pastu lari kluar dr hutan. Hehehehe..
btw ,aten gud luckkkkk..

tatap mata aku said...

owh..pasal breakfast..menarik...sebagai bakal doktor, neknaz nak tanye la..
kalau brunch tu tak elok jugak ke??

Lulu caldina said...

wah mkn bekpes tu je? patut le kuwus sgt sgt....

fuh..fuhh (tiup kearah fatin)

tgk fatin tak terbang? ngee...

CiK NaThRaH said...

fatinnn..camiii tu kawan kite time matrik perak...budak sengal tapi pandai..hahaha...kirim salam same diee yeeee..

frh H ^_^ said...

gud luck ea for the final..wat yg terbaik ye :)

p/s: even simple p0n but u alwys look chantek lah..tke cre dear ^_*

Cerita Saya, said...

Huhuhu.. Perrr mcm pergi perang dengan meredah jam pastu lari kluar dr hutan. Hehehehe..
btw ,aten gud luckkkkk..

shasha said...

tak mekap pon tetap cute lah! :D

masshie mastura said...

nice entry fatin, sukeee :)

Encik Psychopath said...

what the best breakfast ?

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

suke suke ! minum susu pagi2 best :D

Kazaztan Team said...

berkejaran di atas bukit boleh mengundang koma...ehehhehehe

nida_meni said...

wpun x makeup...still cumey agi....,

SUPERMAN said...

air susu tak boleh minum... nanti pening...

air kotak coklat+susu pun tak boleh minum pagi2.. nanti sakit perut.. huhu

tetap cantik walaupun tak make up.. ntural beauty..

Awek Tocang said...

cantik mcm biase tanpa make up :)

lady XOXO said...

still u look cute dear.. eheheh..

Budak Kuat Nanges said...

ni mesti menyahut ape yg menteri2 ckp tu..kne minum susu utk students or ape jadah tah dea merepek lg kan..peluh membasahi bumi..smpai bsh yer..nsib x over peluh dea..lau x, bnjir dh :)

Rara Nasiha said...

hehe..memang obvious sgt la u menipu, lecturer puji u sampai macam tu.hehe..tp tang comel tu memang betul. :)t

diela said...

vavi hutan kejar yeewww...huhuhu..

wanie said...

same r...pkai tdung instant..ekekeke..sng n cpt..hoho

Ain Atika Zailani said...

hahaha..tak make up pun masih nampak canti...beautiful beauty gitu...ahahha...

syamin ariffin said...

wAhh...sweet n simple la...
Comell2...

nana said...

tulis banyak2 tau... u make my spirit wakes up... thax xoxo!!

Mimi Saidi said...

wah2! the doc in fatin liyana was talked..

d_LA said...

perghhh..x tacap pom ttp cun siyuttt..cayalahhhh...mmg fatin liyana bakal dokter paling cun di muke bumi :D

Encik Tikus said...

gua suka gadis yang dress and make-up simple. suka gilaaaaa

soffya cik bulan said...

aten2...hu, time set kena btui dear..karang asyik jadi mcm ni..hu

huda cheery said...

still comei if xmakeup:D

huda cheery said...

still comei je if xmakeup:D

shazika said...

org kata budak medic mesti macam serabut dan agak skema.
tp bila tgk kamu yg stylo n gojes ni teru tukar presepsi
tak semestinya budak medic tak leh bergaya

BLADE EDGE said...

salam dik...

just 2 share - minum jus buah pagi2 utk bfast. bagus utk perut...

perut saya xboleh dibiar kosong time pagi. takut kene gastrik pulak..

meimei_senget said...

tgk kt fb dalam usus ade cacing! adoi cacing semangkuk dye kuarkan drn usus org tuh! yerkK!! xde kne mengena pun ehe!...

EzzEddin said...

doktor cun jaga body,
diet tersusun :)

Anonymous said...

ow...ni la..fatin liayana yg famous tu.....
xpernah2 aku baca blog tb2 baca yg top pya.agk menarik gak orgnya mmg cun.
see forwad to read the next entery

eprology said...

ow..ni la..fatin liyana bloger yg top tu.
org mmg cute daya tarikan yg tiggi dan kecantikkan yg asli.
dah tntu la..kan sllu dngr cm ni tp nk wat cm ne ni je yg terlintas dlm fikiran pagi2 buta.people will say the first impretion.