Friday, October 22, 2010

Apa itu Griya?

Assalamualaikum.

2-3 kali jugak aku gebang kat korang semua yang aku beli barang ghumah kat GRIYA kan. Apa Griya tu sebenarnya? Ha Griya tu macam Giantlah kat mesia. Nak kata macam Tesco, Tesco besau nau. Menangis tokey Griya ni kalao dio poei Tesco kan. Mesti dia rasa penghinaan paling terhina dalam sejarah ketamadunan manusia! Anyway, aku ni duduk dekat pekan kecik nama dia Jatinangor. Bukan kat bandung city tu tau. Kalau nak pegi Bandung tu adalah 40minit perjalanan. Sambung-sambung kiranya kat Jatinangor ni ada 2 tempat nak shopping groceries. Satu kat Jatos (Super Indo) & satu lagi Griya. 




Inilah GRIYA kegemaranku. Biasa student suka pergi SuperIndo tu sebab dia dalam mall. Kiranya senanglah kot, boleh pergi makan sekali ke shopping sekali ke kan. Lagipon Jatos tu dekat sikit dengan area U kitorang. Tapi aku lagi suka Griya sebab senang cari parking. Jatos tu nak cari parking satu hal. Cukup tak goma la den poei situ.



Hari ni teringin pulak nak makan mihun sup & buah-buahan. Jadi tadi ajak Farah pergi griya. Lagipon susu dalam fridge dah habis, nanti nak breakfast susah. Aku ni bukan rajin sangat nak buat2 air panas ni hehe... Tengok tu tengok tu aku bawak recycle bag hee..niatnya takmo guna plastic!



 Tapi excess pulak...jadi terpaksa pakai plastic bag jugak. wuwuw baru nak bajet artis hollywood..save our environment....



 Yay dah dapat beli buah-buahan kegemaran !! jambu air & tembikai nyum nyum hee



Power tak hidang sup dalam periuk ? Mana nak cari orang sempoi cam ni kan? wakaka ghumah sewa aku ni mana ada pinggan mangkuk corell ke vantage ke....hidang jelah pakai periuk..asal dapat telan je dah hehe...mangkuk tu pon suma dapat free sebab beli sabun basuh baju Daia...kat umah aku ni mangkuk lagi banyak dari pinggan ngan cawan...sume sebab ihsan dari Daia....terima kasih Daia!



Ini dio mihun sup dak patin masak. Dilotak eh sambal kicap sotongah mangkuk mano tak borasap tolingo eh...botuah punyo budak teehee....





p.s : korang suma tau kan pasal budak medic yang meninggal semalam kan? She's my senior tapi dia tengah praktikal kat hospital. Aku pon tak pernah jumpa siapa dia. Cuma terkejut tiba-tiba dia boleh meninggal. Somesay sebab respiratory failure, tapi what triggers the failure IDK la kan. Mintak ramai-ramai sedekahkan Al-fatihah kat allahyarhamah ok. Jangan sebut al-fatihah jer, please recite it guys ! Tq

Thank you for reading this entry !

28 comments:

  1. am i lucky no 1.. heee.. btw, gud luck dalam apa jua yang awak hadapi.. jangan banyak sangat minum coke n u know why.. semoga jadi doktor pakar satu hari nanti.. Ameen.. God speed Fatin Liyana Asri..

    ReplyDelete
  2. fatin..u tulis cikit resepi mihun sup fatin wat tue..nampak mcm codap jer..

    ReplyDelete
  3. salam singgah sini, awk ni cute..betul ke harga ayam kat sana mahal?

    ReplyDelete
  4. kak fatin : tadi dah tgk berita kat tv3 pasal senior akak tuh.
    alfatihah ...

    ReplyDelete
  5. haha..hidang sup dalam periuk..
    orang bujang memang sempoi
    ttiba nampak sedap plak tembikai tu mlm2 buta ni..

    ReplyDelete
  6. salam takziah fr family ur senior.

    ReplyDelete
  7. baru taw ade senior fatin meninggal, student msia kan..Al-Fatihah, semoga ditempatkan d kalangan org2 yg beriman.Amin...
    hope fatin2 sihat2, jgn stress sgt2 taw..

    ReplyDelete
  8. tulah...bila baca kat paper pasal pelajar perubatan yang meninggal tu teringat, ntah2 kawan fatin..tapi takde info pun kat blog..apa2 pun..alfatihah untuk arwahnye..

    ReplyDelete
  9. yurp, ada tengok berita tentang student yg meninggal tu.. al-fatihah..
    pssst, tembikai low calories than the other fruit if i'm not mistaken.. muaahahahhaahha.. =)

    ReplyDelete
  10. sodap eden nengok mihun sop nya :D
    hihik , rosak lak bahase nogori . maaf maaf :D

    sedapnye mihun sup tu ! hihi :D

    ReplyDelete
  11. terbaik la bihun sup tu. :D smoga anda success selalu.

    ReplyDelete
  12. eh, i pnah bace psl harga ayam mahal sbb kt sne susah nk dpt ayam (bandung) so, diorg guna tikus sbg ganti... is that true? mmg ade ker? boleh x u share ape3 info ttg kt sne?

    ReplyDelete
  13. salam,takziah atas khabar senior fatin..
    fatin,cantek-cantek shawls n ngan orang-orang cantek!!hehe.
    bestnye dapat masak sendiri. we here makan nasi n lauk yg standard sama satu kolej.haha

    ReplyDelete
  14. banyaknya shopping coke..hihi

    Al-fatihah buat senior fatin tu..moga ditempat dgn org2 beriman...

    ReplyDelete
  15. semalam pun terkejut tgk de student malaysia kt bandung meninggal..
    ingat kwn sis atin...

    btw,sukalah bukak blog sis ni sebab senang cepat jek loading.. :)

    ReplyDelete
  16. tumpang lalu.nnti tumpang lalu blog saya lak yek~

    ReplyDelete
  17. hahah dah agak dah sure ada org nk resepi dari akk.....
    jgn lepas ni suruh buat vedio akk memasak sudahlah hihih

    ReplyDelete
  18. i ada baca news tu. memang i teringat kat you! you jaga diri okey fatin :)

    ReplyDelete
  19. hiii semuaa kite baru blik study group hehe...

    1. kite xbeli coke!!! if u look carefully, coke tu bersebelahan dgn trolly kte hehe!!

    2. ayam kat sni sama harga dgn ayam kat mesia. byk je bende yg sama harga ngn kat mesia hee..xtaulah psl tikus tu sbb bese mkan ayam mmg confem lah tu ayam sbb bentuk die bentuk ayam hahaha

    3. resepi mihun sup ;)
    tumis bwg merah, bwg putih,halia, kulit kayu manis, bunga lawang & bunga cengkih smpai naik bau. tumiskan sekali serbuk sup yang dah dicampur dgn air. masukkan air, ayam & kentang sampai mendidih. tambah garam.

    untuk cili kicap, blend bwg merah bwg putih, gula, garam,air limau & air sikit. last sekali tmbh kicap


    penatnye kte rs nk tdooooo heee

    ReplyDelete
  20. salam fatin

    macam sodap jer fatin... bile nak masak untuk kami2 semua ni???

    fatin stress tak blaja medik?

    takziah utk keluarga Inani (senior fatin)

    ReplyDelete
  21. wow....sedapnye nengok pic awk fatin..tibe2 rase lapo pulok...gud luck yer dr...

    ReplyDelete
  22. fatin liyana yang sangat comell.slalu jgk singgah di sini sbg silent reader ;) suka jgk tgk fatin bergaya..feel free to jenguk akak pny belogg yahh..keep on blogging..

    -lyna umi twin-

    ReplyDelete
  23. buah2 kt sna mahal x??
    brg2 kt cna??
    hehehe...


    feel free to visit my blog n drop ur comment there~

    ReplyDelete
  24. @_@ *pengsan.

    haha, ohh welcome. lampi? thank you singgah blog yg berat tu. -.-

    -eh eh camne ek dapat detect? adehh. malu ni. T_T

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...