Wednesday, July 7, 2010

Hewan peliharaan yang merangkap kawan baik & chocolate mahal yang ditumbuhi fungus.

Hai assalamualaikum!

Hey adakah semuanya sihat? Yakni aku baru balik dari kelas ni. Letih tu memang la letih tapi memandangkan blog ni tak terupdate dah berhari-hari maka ku gagahkan jua lah tulang empat kerat aku ni untuk menaip. <------- eceh ayat pancing siak! hahaha aku tak mintak lebih la dari korang, cuma aku harap kalau-kalau iklan nuffnang tu kua, apa kata korang bersedekah la kat aku sesen due kan, tak rugi doe....hee..click la iklan nuffnang tu jgn tak click okeyh! *wink wink*

Hari ni aku nak cite la pasal hewan-hewan yang ada kat ghumah aku ni. Dorang ni sume memang kamceng gile la kan ngan aku. Stakat men guli petang-petang same-same ape ade hal. Tdo pon sesame. Lipat baju pon sesame (aku lipat dorang tengok je la). Tapi makan jangan arap a nak sesame. Menu kat rumah ni adalah according to species basis. Makanan manusia takleh share ngan hewan ok. Aku nak makan pon tak cukup apetah lagi nak share dengan engkau. Takde takde jangan arap la wei ( sambil meludah ke tepi tanda gangster ) T_T



Kawan baik pertama : Chubbs! (nampak tanda seru tu, harus panggil dengan tegas)
Species : Kucen meow-meow
Makanan : Friskies
Chubbs ni memang otai habis. Muka dia macam gangster sket sebab kuceng spesis kaya-kaya ni muka dorang sentiasa ketat & macho. Konon cool ah. Dia ni suka kua malam, cari awek la tu :p Nanti kang subuh-subuh sepie tu kang dia balik. Dah ready dah tunggu depan pintu nak masuk ghumah tok breakfast. Dia ni kalau makan memang tertib. Tak men a glojoh-glojoh tumpah sana sini. Walaupon tak makan kat meja tapi table manners dia memang tiptop.




Muka dia memang ganas pastu cam xde prasaan. Tapi dalam hati siapalah yang tahu kan? eceh..jiwangsss pule u ollz ni hikhik :'). Dia ni manje senanye, suke kiss-kiss aku, gigit2 bibir aku..mane tak dak apis jeles. hahaha. Ni bila aku online, mula la die panjat nek kat paha, pastu gesel2 muka dia kat muka aku...muka dah la berbulu..cheh...eh adeke kucen muka xberbulu? hahahahhaahh. Pastu yang comel sal dak chubbs ni, dia suka gesel2 kalau aku tengah zikir lepas solat. Alamak tercakap pulak...adoi kantoi la berzikir lepas solat...cmne ni..nanti orang igt aku ni riak pulak..takpela takpelah senyap-senyap je la..anggapla korang tak pena baca k.... sedihnye.......cmna boleh terlepas cakap ni....




Kawan baik ke 2 : Rebit adik pandai (sebenanye takde nama lg, aku yang suka hati panggil die rabit adik pandai sebab muka dia macam adik & dia pandai sebab bila org panggil dia, dia toleh. oh ya rabit adik pandai yang warne brown tu tau.
Species : Rabbit
Makanan : Tumbuhan malar ijau. Kadang-kadang kalau farah teringat nak beli makanan die, barulah die dapat makan makanan mewah macam kobis.





Kawan baik ke 3 : Rebit abang tak pandai. obviously la sebab muka die macam abang-abang & dia tak pandai macam si adik tu sebab die punya public relation dengan aku sangatlah lemah.
Spesis : Rabbit
Makanan : sama macam makanan dak adik.





Mari kita ajar rebit adik gymrama! stretch that body bebeh :p Ha senanye kan, dak adik & dak abang ni pendatang baru kat ghumah ni. Sebab tu la dak chubbs macam tak layan dorang sangat. Rivalry la kot. Dorang masing-masing berebut-rebut untuk mendapatkan kasih sayang dari seorang gadis yang bernama fatin liyana..... aduhh bikin gue pusing nich!





Aku tak bape nak rapat dengan rabbit ni. Bese aku lepak2 ngan dak chubbs je. Kitorang memang cam besties gile la. Rase macam nak cakap kat dak chubbs, Bestfriends Forever BFF awwwww! (-_-). Ngeh ngeh actually before this pon, kitorang de rabbit name die rebit abang jugak. Muka die mmg sebijik la macam rebit abg yang sekarang ni cuma rebit abg yang dulu tu telinga dia ade 1 je sbb kena makan dengan kucen jalanan. Sobs. Tapi rebit abg tu dah mati sebab hypothermia. Memang farah ngan aku meratapi la kematian rebit abg wuwuwuwuwu...
Farah bajet macam rebit abg yg dulu tu dah tak boleh dicari gantila..sekali masa die pegi Paun ritu untuk beli rebit lain, ha amek kau, berpuluh-puluh rebit yang sebijik muke rebit abg hahaha.......



*******************************




Cerita lain. Masa bulan bapa 3 ke 4 ritu, aku ada shopping kat MNG. Masa tu ade launching of spring collections. Saje jelah gatai kaki masuk boutique tu sbb poket ngah kembung, yelah duet mara dah masuk hikhik :p keluar dari MNG terus jadi miskin hina wuwuwuwu.... anyway, sebab launching tu, dorang pon bagilah MNG chocolate untuk the early birds. Kira aku antara manusia bertuah la sebab dapat chocolate tu kan...masa tu terharu toksah cakapla. Kalau boleh bagi speech memang aku dah bagi speech dah nak menunjukkan betapa aku terharunya..Ha chocolate tu memang exclusive, die wrapped dalam MNG box lagi you.




Tapi kan! Aku boleh pulak terlupa mana aku campak chocolate tu wuwuwuwuwu. Sekali tadi aku terjumpa dah..dalam handbag banyak2 tu belakang pintu.........................setelah berbulan-bulan lamanya. Pssstttt bukan gambar kabur ye tapi chocolate dah ditumbuhi fungus. Nasib baik bukan cendawan hutan ke paku pakis ke....


Emosi a camni. Bye nak pegi tenangkan perasaan dengan dak chubbs.

Thank you for reading this entry !

20 comments:

@ku d! sin!e said...

comel la rabbit n kucing tu..
berangan nak bele rabbit lak nie..

biler JPA nk masuk nie,,
erm...:(

ainulillia said...

Ingatkan gambar coklat tu kabur, fungus rupa-tupanya. Kem salam kat dak chubbs! ye! :D

zeila said...

suka rabbit....cute....

R said...

comel comel ~ =)

shasha said...

comel lah dak chubbs! ehe. (:

fyka said...

tu dia kucing depa..manyak toii la..

arifadela said...

da ade rabbit, ade ag kucing...
x le gne shout box..
so, kne r komen..
walk..

arxar said...

haaha. entry nie mmg best and cool tahap org sanggup duduk and baca sampai mata jd bpinar la hehe~ alahai commeeyyynye dak chuubbs nie~ meh aunty ciom skit. ha, aunty teros hihihi ^^

ardinihumaira said...

comelnya arnab! hehe.. kiut miut ^___^


oh, kalaula coklat tu kasi kat dni.. nyum... tapi dah kena makan kat fungus... huhu

Syazwan Hilmi said...

tomel ya rabbi Chubbs! 2...

konon blog cikai la...kalo cikai xmsk magazine...lol...

naz said...

i geli dengan bulu bulu ni haha

Sizuka said...

hahaha.
diz time, entry kelakar gila.
penat guling2 gelak. haha.

chubbss tu comeyll ouh! =)

Hamzah Ian said...

wah.. rabit n kucing.. nice pic la weh.. nice blog btw

Pinky Pixie said...

chumellnya rebit. nak culik 1. hehe

farah liana said...

ingatkan pakai tudung nk g bli cireng..bru nk kirim..hehehe

Mellowmeaw said...

lucu banget kucingnya fatiiiin....

dududada* said...

hah..
pdn mke atin..
2 laaa...
len kli mkn ajk dya skli.
xle basi coklat 2.
aduh..
sedihnyee coklat 2!!

Yana@Nana said...

comelyer kucing tu..

TEMA BLOG said...

comelnye kucing n rabits tuh. :))


nak add!!!!!! :))

* f i f y said...

hye dear...
i bele rabits oso...
but dear..
rabit takleh mamam kobis lor..
cos system phadaman rabit sangat lemah..
die takleh mamam kobis...
i search kt google...
btw, love ur cat..
chubby gilaks..
hee