Thursday, July 8, 2010

Banjir

Hi assalamualaikum assalamualaikum ( dua kali bagi salam tandanya tengah geram).


Ha kawan-kawan, terkejut tak terkejut tak aku update lagi hari ni? Aku update kali ini bukan lah sebab nak share sesuatu yang menggembirakan dengan korang, sebaliknya aku nak berkongsi kesedihan yang melanda diri ini wuwuwuwuwu. Aku tengah emosi ni jadi haruslah menaip dengan pantas dan laju sejajar dengan kemarahan.


Setiap hari khamis, memang aku takde kelas. Sebab dalam jadual memang macam tu. Jadi setiap malam rabu, pasti terlupa dan menyamakan hari rabu macam hari jumaat. Perasaan gembira bukan main kepalang, rasa nak buat headspin dan menakutkan anak jiran. Tapi tapi tapi tapi tapi. Semalam tak dapat nak berbuat demikian sebab hari khamis iaitu hari ini, ada kelas ganti. ^^%%$$$#$&&** !! Pukul 8-9. eceh 1 jam je pon. TaPI TAPI tapi (tulisan pelbagai saiz menunjukkan perasaan tegas), selepas itu ada study group pule T-T.



Selepas berangan dari pukul 8-9 pgi, kelas pon tamat. Maka berlari anaklah aku ke bilik tutorial untuk study group. Sewaktu sedang kusyuk mencuri ilmu kengkawan tetibe guruh berdentum. Gile kentang bhai. Aku cemas, lantas menggigit jari untuk menguatkan hujahku lagi. Lepas tu hujan bercucuran jatuh macam cucur udang bukan cucur chocolate adabi yuuuks tak sedap tu. Lebat dia toksah cakap lah, kalah karam singh walia yang suka cakap lebat. Aku pelik la kan asal ujan ni, sebab Bandung skang ni bukan musim ujan pon. Cuaca bandung ni lain dari Malaysia, dia kalo ujan, ada bulan-bulan tetentu. Bukan hujan ikot sedap je macam kat Malaysia.


Nak dekat kol 1 camtu, aku pon ingat nak baliklah, nak landing atas katil sambil makan kudap-kudapan oh bahagianya! Nak nak ujan kan...memang tak ah ... Aku pon balik la sorang sendri, first pegi isi minyak dulu sebab minyak kete aku ni menyala dah 4 hari. Kang mati enjin naya aku ni...malu la nak tolak kete pakai high heel (-_-). Lepas dah settle sume, aku pon pegilah top up dan makan bakso kat tepi jalan. Murah je rp6000= rm2.40 camtulah. Aku makan sensorang je la kan sebab semua housemate ada haluan masing-masing. Masa makan tu aku dah rasa ngantok yang amat sangat, memang tak sabar la nak balik ghumah nak landing sehabis baik! On the way nak pegi dekat kete tu, aku pon singgah beli cupcorn. Ha cupcorn bandung ni special beb. Tak men a cupcorn standard. Cupcorn kat bandung ni ibarat proton saga 1.3 pakai body kit lancer tuuu ngeh2.



Cupcorn edisi bandung. corn + susu + cheese = rp 3500 / rm 1.40! Handal tak handal? Memang excited betol aku nak makan bendaalah ni kat ghumah sambil landing atas katil nanti weee! Dalam kete on the way nak balik ghumah, aku sanggup tahan nafsu tak makan sesuap pon cupcorn sebab nak rasmi kat atas katil punya pasal. punyalah.....



Dah sampai ghumah, dah parking kete lawa-lawa, aku pon bukak pintu ghumah dan memanggil dak chubbs dengan nada yang amat manja hikhik :p Sekali ....................................




UMAH BANJIRRR ?????????



Kaget aku ghumah ni peno ngan air. Patot a luar umah aku die punya basah len macam. Cis. Aku usha-usha la barang-barang electronic aku macam tv plasma 42", home theater set, iphone 4, Nikon D90 & ketuhar gelombang micro. Ok tipu je aku mana ada semua tu hahahhaha, ghumah ni sofa pon takde, apetah lagi iphone 4, tv jadah sume tu. Betapa fakirnye aku wuwuuwuwu. Mesti mak aku sedih kalau die dengar ni. Anyway, buku aku ade yang basah, semalam aku study kat lantai tak sempatla nak kemas balik kan, so kesian buku aku wuwuwuu..


Aku memang dah kecewe tahap tangkap leleh punye. Aku dah la penat ni..balik ghumah nak rehat...tengok2 umah banjir...punyela kotor rumah ni. rumpai rampai alga hijau lumut suma pon ada dlm ghumah ni. Ntah mana datang ntah. Aku pon tepon bibik yang slalu datang bersihkan ghumah kitorang ni..


aku : helo, bik di mana ajah. bisa ga dateng sekarang, soalnya rumahnya kebanjiran bik!
bik : neng, maaf ga bisa. bik di daerah ciwidey nih, lagi liburan wisata sama keluarga. besok ajah ya neng *wink wink*


.................... hari ni kan hari khamis...kenapalah bibik aku ni pergi holiday pulak dengan family die...pegi gunung berapi lak tu..handal ko ye bik...lain kali pegi la holiday hari ahad ke sabtu ke. Time-time camnila ko nak g holiday kan..saje je kan ko bik...takpe takpe..ada ubi ada nasi kepal, nanti aku bagi balasan setimpal!



Sebab bibik pedajal aku...maka aku pon jadilah bibik secara automaticnya...penat weyh penat...nak angkut buku-buku keringkan, basuh baju kotor yang dah lencun kene banjir, ganti cadar, cuci, mop lantai semualah...baru ingat nak landing wuwuwuw...cupcorn aku pon aku tak pegang-pegang dari tadi..ni bukanlah kali pertama ghumah aku banjir, dah 4-5 kali kot sampai aku dah lali dah. Lek je. Dulu lagi la terok, masa exam kot huhu. Tapi takpelah bak kate orang, alah bisa tegal biasa, sape yang dah biase die mmg power. eceh tokok tambah pulak aku ni :p. Ha aku de rahsia nak bagitau korang ni before aku g jemur baju. Tadikan aku nak mop lantai, skali floor cleaner dah habis. Nak pakai sabun basuh baju, nanti licin, takkan nak pakai sabun basuh pinggan, bankrupt la. Pastu aku nampak bende ni..........hee bedal je lah. Yang penting kau ada anti-bacteria element.


Skang ni bilik aku bau macam bau jamban yang baru dibersihkan.........


Thank you for reading this entry !

43 comments:

  1. tu dia bau jamban mari haha cirit birit lah lepas nie

    ReplyDelete
  2. hi there..sabo ye..dugaan..saya pun rasa harini sangat memenatkan...selalunya hari khamis, mood happy je..tapi, taktaula..Allah nak bagi cobaan kan?..hmmm...banjir?kawasan tanah rendah ke perparitan tak elok ye kat situ?

    ReplyDelete
  3. hehe..janji bersihkan dari tak bersihkan...=)

    ReplyDelete
  4. wangi, bersih dan higiens..

    ReplyDelete
  5. hahaha, sabar jela.. kata powerrr.. =P

    ReplyDelete
  6. hehe..cte y sgt suspen....fatin cumell sgt!!!

    ReplyDelete
  7. hahhaha..lawak gila.
    (maaf, tiada niat nak gelak tp cerita sedih jd lawak taw)
    okeh.terbyg cik fatin mengemop lantai smbil memakai apron ala-ala vdeo clip selena gomez-tell me sumting i dont know.

    ReplyDelete
  8. heee...fatin cumell!!!cte y sgt suspen lah...

    ReplyDelete
  9. hehe..cte fatin sgt suspen...anyway..atin sgt cumell...

    ReplyDelete
  10. hahah..bau jambun tuh,si comel fatin mengemop lantai..

    ReplyDelete
  11. persoalan. adkah cupcorn suda bertuka jd cheesecake? haha

    ReplyDelete
  12. takpe la exrecise sikit sikit. HEHE

    ReplyDelete
  13. haha.
    bad day betol.
    siann =D

    ReplyDelete
  14. atin, cupcorn tu mcm sedap. kenapa rumah salu banjir? kawasan rendah ea.

    selamat memebersih. hee

    ReplyDelete
  15. yang penting ade karam sigh walia disitu ye.. :P

    ReplyDelete
  16. haha..lawaklah u..erghh macam sedap je cupcorn tuh..harap2 x de bau jamban..ngehehe

    ReplyDelete
  17. wakakaka...lawak gileee...
    tp tumpang simpati sebb banjir.
    saba la ek..fatin lg berapa lama nak habis belaja?=)

    ReplyDelete
  18. hehhee.. nie bkn citer sedey nie..
    nie citer lawak..
    tapi cian gak ler kat u kan... \
    kne jadik bibik... by da way gud job! huhu

    ReplyDelete
  19. alahai..kesiannya
    sabar ye fatin =)

    ReplyDelete
  20. oh sedey... macam mana bole banjir??xpaham..
    emmm ttbe lapar jagung..

    ReplyDelete
  21. camne bleyy banjir?

    paip bocor ke?

    ReplyDelete
  22. den tgh mkn roti canai nie..skali ade bau jamban daaa....

    ReplyDelete
  23. Its been quite a long time i tak baca your blog. Keje lah, I am sick of attending matters kat court. Letih la.
    Anyway, its good to hear that you are ok...BIARPUN bilik bau jamban.

    Hahahah.

    http://womanwhotreasures.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. la ciannye. first time ke uma kena banjir??

    ReplyDelete
  25. imagine macam mana bilik bau jamban.
    huuuish.
    selamat mencuci ya.
    anyway..like ur blog

    ReplyDelete
  26. Ya Ampyun, sorry to hear that.....kalau sudah beberapa kali kenapa tak pindah rumah saja fatin?

    ReplyDelete
  27. alala~ kesian nya kena kemas kan umah yg kebanjiran tu. adoi guna pencuci jam**n tu yg x tahan tu.. haha

    ReplyDelete
  28. sedih sedih pun u boleh cute kan.. i loike!! :)

    ReplyDelete
  29. kih kih bau bilik cam bau jamban...tu yg tak tahan tu~~

    ReplyDelete
  30. hahahahahha . klaka gile hahahahahhaha! ktwa aku kak :)

    ReplyDelete
  31. bertabah ler yer...maybe ader hikmah nyer tuu..

    cuba bayangkan if ari tuu awak balik awal n golek2 atas katil pastu banjir then awak x sedar pon umah awak banjir pastu lemas sorg2 dlm bilik...
    kan??...kan??????....
    *imaginasi melampau..teehee

    tp mntak jauh2 ler kan..
    so bertabah laa fatin sayunk..
    teeheee~~~

    ReplyDelete
  32. hhaha..kelakar..alih2 guna sabun jamban..hehe..=)

    ReplyDelete
  33. bagus ah pencuci nya hehe..bersih apa..bersih dari biasa hehe

    ReplyDelete
  34. msti seronok main air~~weeee haha!!!de perasaan jahat sedikit...tuing3

    ReplyDelete
  35. salam p'kenalan....

    gamat nie kalo umah banjir....mesti penatkan!!!
    x pa skali-skala umah tue d bersihkan amik ko 1 umah kena mop...biasala tue..

    @_@

    ReplyDelete
  36. aduii..sian fatin..
    anyway..dapat mkn jugak cupcorn tuh kan..ehehe..;p
    ooh.mengidam nyer cupcorn..issk

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...