Thursday, June 17, 2010

Edisi Jom ikot saya pergi sekolah !

Hi assalamualaikum people !
Adekah sihat semuanya? Yeah yeah. Hari ini I nak bawak anda semua pergi sekolah I! Seperti yang anda dah sedia maklum, I kan study dekat School Of Medicine, Padjadjaran University. Gempak seh name course nagn U kau, siap de school school bagai. Padahal orang kat sini panggil "FK UNPAD" jeh. FK= Fakultas Kedokteran, UNPAD= Universitas Padjadjaran. hahaha aku saje je tulih english baru nampak hebat bergaya unggul tiada tandingan :)


Hi ! Itu I la tu. Hari ini I pakai shawl arab. Sebab tu muka I besar macam roti arab hiks ! I sampai pukul 8.55pagi, kelas lab akan bermula jam 9 pagi. Tidak boleh lewat ye kawan2! (padahal selalu je.....)



Camera zoom pliz ! Yeah kita sudah berada di lab ye. Kejap lagi azab nurakka akan tiba. Mampos semalam study anatomy pasal circulation tak habis. Kalau kena tanya memang masak aku ni. Harus tundukkan muka dan port paling ujung supaya tak kena panggil haha!



Inilah keadaan lab yang hiruk pikuk peacock cocktail $^&*%$# ! Blaja organ dalaman manusia kat lab samo bising eh ngan boli organ dalaman ayam kek pasar bosa somban tu ha.

Ok camera zoom balik cepat2. Oh hiii !! (suara excited). Nasib I baik hari ini sebab tak kena panggil dengan doctor anatomy tadi. I berjanji akan blaja anatomy bersungguh2 sebaik saja tiba dirumah nanti (azam rutin) hiks. Sekarang doctor histology sudah masuk. I love histo!



Sebelum tu I nak tunjuk yang I ada beli pencil case baru! Merah you :) Ha keychain parachute tu ema bagi kat I sebab ada tulis 'Honey'. ala honey koyuki kan name glemer I hiks (gelak gedix).



Jom jom tengok microscope! Hari ni kita nak observe artery & vein ye kawan-kawan. Artery & vein tu salur darah kita. Sekarang ni I nak observe cell-cell kat salur darah kita ni manela tau kan ada cellphone ke seashell ke kan. Kelass you! (ape hal lak kelas ni?)



Lepas you all da observe, kenala lukis & label kan. Barulah penuh lab manual you all nanti~! Jangan nakal-nakal tau you all hikhik~~(bodo)



Camera cepat zoom zoom!! Haaaaa da puas blaja anatomy & histology tak you all hehe? Skang jam da pukul 1130 I nak bawak korang g lunch kat Starbucks. Kelassss tak mak??? Ok tipu, jom pegi makan kat kantin.



I ni kan melayu tulenssss I tak boleh lunch tak makan nasik tau~ Inilah menu favorite I, Chicken Teriyaki Bento. Makanan Jepun seh walaupun duk indon! harge rp9000 = rm4. Kadang-kadang I makan Nasi Rames. Yang tu macam nasi campur brand indon tapi lauk dia macam suprise sikit sebab korang takkan tau lauk apa yang dorang serve rini. Bia I belakon jap eh ;)

atin: ema hari ni lauk apa ye nasi rames tu?
membuka kotak nasi rames..
ema: wah hari ni lauk daging dengdengdongguangdongngapainlolojgnmcm2samague!
atin: wah suprisenye!

suprisekan kalo makan nasi rames? T_T mcm main tikam.

Okaylah you all, perot I pon dah penuh, sua I da sempit, I nak pergi surau ni bukak button sua hahahahaha lepas tu I nak smyg. Kat sini zuhur masuk pukul 1145 tau. Jap lagi kol 1 ada tutorial pulak ! 3jam you all tau tak! Memang dibuai mimpi indah la jawabnye hiks :)


p/s: Thank u sbb sudi bace, sudi comment, sudi follow, sudi msg shoutbox I & sudi berkawan dengan I :).

Thank you for reading this entry !

48 comments:

  1. HAHAHA..byk unsur2 gediks di situ..>,< kiddin'.haha.kak patin good job.heheh.:)

    ReplyDelete
  2. good job kak patin :) haha.nak gedik jgk la.."hik2" * sumpah x jadi * muahahhahahha :D

    ReplyDelete
  3. leyh main2 ek doktor nih!
    haha. kelakar la teinn =D

    ReplyDelete
  4. suke tgk blog u.. mcm2 ade :)

    ReplyDelete
  5. kak fatin cun la!gudluck 4 ur studies! :)

    ReplyDelete
  6. fiztime tgk bakal doktor gedik2 didalam kelas..hehe. takpa,chumel! bila mau pulang lagi ke malaysia? :)

    ReplyDelete
  7. nice blog! keep on writing dear. best of luck in your studies! ^^

    visit my blog. TQ

    ReplyDelete
  8. doc cun u ni. mesti nanti kalo u da jd doc, patient sume nk jumpe u.. hahaha.. nice blog dear~

    ReplyDelete
  9. kem salam kat kawan u dalam gambar...nampak simple je die..nice:D

    ReplyDelete
  10. buat la tutorial nak pakai shawl gaya-gaya arab 2.heeeeee ;p

    ReplyDelete
  11. hey hey!
    wah tenkiu sbb komen2 ye sume org!

    sbb kdg2 tertekan jd i cube meng appreciate kehidupan i supaya tak tertekan sgt hehe, so inilah akibatnye!

    i blik mesia 4-19septmber!

    tutorial shawl arb ye? nnti ble free i wat ye, tp bkn dlm ms terdekat. bz u alls!

    kwn i dlm gmbr tu name die ema, comel kn kn hehe

    thank u sume sbb suke bace blog i, i pon suke bace coment u all hehe byee

    ReplyDelete
  12. hey, i plan new year kat jakarta lah. jadi tourist guide I? hehe :P

    ReplyDelete
  13. hoho !
    rndu deyh mau blaja itu .
    sob2 !

    ReplyDelete
  14. wow! best nya..sehari belajar dengan atin. hehe. (:

    ReplyDelete
  15. ooho..

    cenggitu rutin dak atin :))

    time makan yang tak tahan tu

    siap ader lakonan semula..

    hehe~

    ReplyDelete
  16. chomell la u pakai shawl tuh..

    ReplyDelete
  17. aaa ga bisa! i pon jrg2 pg jakarta hehe cmne la nk jd tourist guide u ;p

    ini first tyme i pakai shwl arab ni, mmg x confident lgsung rs mcm pinggan bile tgk cermin! pastu die melekat kt kpale en, bese kan i pakai shawl ade awning *wink *wink!
    pepon thank u people for the +ve review. korng mmg best.

    cmni jela kehidupan i. boring kn kn. xpe, nnti i pg jnjln i buat entry lg tau ;P take cr

    ReplyDelete
  18. saya harap satu hari t saya jd mcm akak!!amin!!

    ReplyDelete
  19. hi, tudung yang fatin pakai nie tudung syria ke?

    ReplyDelete
  20. aku ske entry kali ni. sbb aku tgk mke ko kak bulat cam roti keju :p HAHA yg dipotong elok gitu. tapi napa aku kai bfre ni cam tayar lori T___T. kak, aku tak kai bb. aku kai nokia. ibu blikan nokia bkn bb :|

    ReplyDelete
  21. sukenye bace blog kak fatin..
    kak fatin cantek laa..cam muke cine pon ade..sweet sgt pkai shawl 2..hehe..study elok2 ye

    ReplyDelete
  22. hye2..saje nk komen..tbe2 ternmpak my ex practicum masa kat KMM dlu..yg pakai 2dung kuning.Liyana ghazali kowt nama dia..Hehe..Satu kelas ea ngn dax byk ckp tu..hehe.Kem salam sama dia eaa..

    ReplyDelete
  23. nanti balik sni mau kirimin nasi rames ya....hehe..
    boleh apa enggak sih?

    ReplyDelete
  24. mau kirimin nasi rames ya sih...
    lapar banget dong...ojo kesandung yo mas.hehe...

    ReplyDelete
  25. hoo..sbg pembaca baru, baru tau kalau kamu kuliah di unpad ya?
    nanya donk..jilbab2 kamu itu modelnya gimana sih?bagus2 deh :)

    ReplyDelete
  26. sis..bwu join follow ur blog! intrest cgt3.sis cute bangat!~ nice blog..~

    ReplyDelete
  27. cute je ;DD

    http://iliveinmyfantasyland.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. blog seorang bakal doktor rupanya :p

    ReplyDelete
  29. oh oh..suke time lunch..macam enak jekk..nyummy~ :)

    ReplyDelete
  30. eh fatin!u same kelas ngan kwn i ek?
    nama dia liyana ghani.gmbar dia yg pakai spek.agak chubby ckit.heee.
    kim slm kat dia ek.kata ain nadri kim slm ;)

    ReplyDelete
  31. u blog so cute....and u r really enjoy ur life...first impression mmg x caye yg u amik medic...anyway....good luck...best lar baca blog u...hehehehe

    ReplyDelete
  32. musti ramai yg nak jd pesakit awak nanti nie...

    heheh (^v^)

    ReplyDelete
  33. intrested in how to wear shawl in arab style...cmne eh??

    ReplyDelete
  34. aik... dlm kls pon posing gak kew

    ReplyDelete
  35. ade lab lagik?? sgt sempoi kelas korang..kat sini,doc2 sgt particular bab imej..kasut kena kasut bertutup untuk yg pelajar klinikal..

    ReplyDelete
  36. salam,
    kak fatin
    can u show the way u wearing this shawl??
    gaya arab nih.
    cntik. dh lme mngidam nk pkai cmnih
    thanks! n_n

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...