Sunday, April 25, 2010

Bole tak nak berkongsi kegembiraan dengan anda semua ?


Hi assalamualaikum.
Lame betol tak update blog rasa macam melukut gantang di tepi tebing. ade ke peribahasa camni? hahaha sorry le gwa dok indon gwa tak expert base melayu. Korang layankan je la ek :).
Sewaktu aku menaip entry ni, maksudnya dah 3 hari aku sampai Mesia tercinta. Korang tau tak aku kemain semangat membuak-buak nak update blog tapi aku takde USBBB. korang mesti ingat aku salah eje an an. betul tu ejaaan aku, cume takde jarak je. USB BB (usb BlackBerry). Aku tak leh la buat entry tanpa gambar rase macam bersalah terhadap benak sanubari ni. Anyway, aku da beli usb bb ni a. Jadi meh aku sajikan korang ngan kronologi kejadian indah ciptaan tuhan yang berlaku kat aku, walaupun pada asalnya pelbagai rintangan udara,darat,physical & mental yang berlaku kat aku huhu. say that magic word! Alhamdullillah syukur ya Allah.


Kitorang sebagai pendatang asing kat indon ni a, kalau nak balik, kena buat surat BEBAS FISKAL & buat re-entry PERMIT. Benda ni leceh sebab kena apply kat faculty, pastu hantar kat PADMA & PADMA akan hantar kat imegresen tok next procedure. Bese akan siap dalam 2 minggu. Tapi mmg cibet nasib gwa tak baik, 1 hari sebelum flight pon aku punye tak siap lagi. Gile kentang bai, kalau tak siap, aku tak dapek balik mesia, so burn la wet tiket! Aku tak kesah kalau tiket flight sejajar dengan harga Tora ataupon keropok BIKA. Tapi wet tiket mahal ang tau dak. tau dak. tau dak. tau dak. Tapi dengan izin Allah, faculty buat surat tok aku onthespot. ONTHESPOT weyh. dan oleh itu aku dapat pulang ke mesia with rexona no sweat challenge.



Berkat memakse mak sendiri suroh buatkan solat sunat pelbagai variasi, akhirnya mendapat keputusan final yang mampu membanggakan ibu bapa sendiri. Walaupun tak gempak macam Hanis Zalikha ataupun Aimi Syairah namun aku bersyukur sebab takde C. Sedaplah sikit mata mak ayah nak pandang kan.. Cam aku cakap, aku tak aim tinggi-tinggi, gpon aku bukan pandai sangat pon nak aim tinggi-tinggi, takat boleh buat parents gembira & MARA tak tarik scholar aku, dah oraet tu bro.


Tu dia aku pegi airport sorang diri pukul 3 pagi sebab flight aku kol 6pg. Syukur la tak kena culik ngan mat indon atau ahmad indon ataupon siti nur indon. Mungkin sbb mata sembab sangat kot. hahaha



Sampai ja mesia, tros g cari majalah DARA edisi MAY 2010..page 86-87 korang boleh bace sal aku. Syukur alhamdulillah terpilih gak aku masuk majalah. Merasa la cam artis sekejap..hahahaha :P tolong a bagi aku peluang perasaan sat...sat ja sat ja haha!


Tiba-tiba nampak cina kat umah aku..gaya macam cina samseng jual vcd lucah..siap maen ps2 kat umah aku..mangai ni mmg boto-boto samseng ni, slambe abah dio yo nak men ps2 kek umah den..namun bila mata kami bertentang, barulah aku tau 'EH ADIK AKU??' hahahah !




Walaupun rambut blonde tapi cool je pegi semayang jumaat..ayah aku pulak yang tersipu-sipu malu haha.. dak Han ni lah yang bakal mewaris perniagaan ayah aku..die keje ngan ayah aku kat used car..ilmu pasal kete memang kat ujong jari.. masa gmbar atas ni, aku pegi amek asfiq balik sekolah, sekali kete takleh start sebab battery weak..Kol die, dalam 5 minit camtu die datang bagaikan superhero sambil membawa jumping wire & battery. tung tang tung tang, da settle. Han u are my hero :')


Oklah tu je..aku ni cuti sebulan..sapa rasa nak belanja aku jom a..nohal yang penting bawak dslr eh..haha xdelah joking! Lagi satu FB da full, tak leh add dah..sorry tau. Aku rasa cam nak jumpe Mark Zuckenberg dan luahkan rasa kekecewaan aku terhadap FB.

Thank you for reading this entry !

33 comments:

ardinihumaira said...

tahniah ye dik! bestnya masuk dara.com :)

milimilo said...

wah,sebulan cuti,teringin nye nak ketemuan sama si gojes tp xde dslr cmane?haha.woah.muke adik mmg cam apek.kalo die pndai ckp mandarin,boleh tertipu olang2 cina.woot ^_^

soffya cik bulan said...

salam dik...lama akak tk dtg blog ni..sebb ftin to update..
rindu fashion tips..:)

slmt bercuti dik...sebulan tu...have ur fan eh..:)

thniah utk result dan masuk dara .com tu eh..:)moga2 suksess sokmo..:)thniah gk utk menang2 tu..:)

selalu update k...tggu entry dari kamu...:)

arxar said...

waaaa entry yg sgt best. sume pon best sebnarnye aza rase hehe

akak!! congratulation for your good result! saya tumpang gembira hoorayy!! nnt aza banje mekdonel ye heee :)

gurlz_uu said...

hye dak comeyy :)

congrats gud result ..
slamt becoti2 n slamt bergumbira yupp ...

Fatin Liyana said...

ardini

thanks kak! best best hehe..xpena merase..bese msuk mjlh sekolah je haha



milimilo

haha men2 je. jom a~ kalo free jom g mnum2 ke hehe..aah die tu sbijik cm cine :P

Deya Zanial said...

han tu umoq bapa? aihh kenan pulak ceq kat han. wakakaka ! -.-"

Fatin Liyana said...

soffya

guru cntik! kangen banget sama lo~
hehe fashion tips xde lg skng sbb kte amatlah selekeh smnjak smpai di mesia haha

oh tenkiu untuk kesemua thniah yg akk bg! cyg akk :)




arxar

hehe maceh dear! yay aza nk lanje mekdonel nak nak! akk nk lanje aza tgk movie ah hehe

Fatin Liyana said...

gurlz _uu

maceh hehe! kte nk berehat sepuas-puasnyeee hehe



deya zainal

haha kenan sai pa plak. rmbut cm berus sabot pon da org tertarik ka? hehe dia 18 ja

mak enon said...

mai kt aku baju ko yg kaler mustard kat atas skali tuh..aku suka..aku x kira aku nak..

Fatin Liyana said...

mak enon..

suke ke? nah amek amek haha

Siti Nur Ashikin said...

u deserve the best dear!
happy holiday!

hanabanana said...

heh. comel je fatin ni tau tau. cuti sakan yeh. boleh jalan jalan puas2 :))

anis said...

tahniah sbb dpt msk DARA;)

congrats gk for ur resault! hehe bdk2 SBPIS ni mmg pndai2 kan?haha
akak jer yg xbrape nk pandai..apakan daya..huhu

adik u mmg hot!haha.
dlu pnh gk wat cmtu..haha
sume org terkejut..tp skang dah baik dh..da jd itam blk
(konon insaf..mmg insaf pun..mujur rmbut xrosak;)

rajin2 update blog..sgt ske blog kamo.;)

♥♥Cik_Mar♥♥ said...

hye siti indon celup~~hehe
wah..sudah berada di mesia yer??
hepy holiday ok~~
congrates masuk dara.com
pasni tolong promote cik mar kt dara.com~~haha

fara said...

ahaha part cina samseng jual vcd lucah sangatlah lawak...

hafiz f said...

perghh congrats ats sume kecemerlangan u ;)
sorry i snanye nk kc dara kt u tp lp ckp..
tp klau i ckp pon mst u da bli da sbb i bg lmbt haha~
nway congrats!
hav a great holiday~~

Xxura said...

waaa da dpt adiah from Cosmo Ladies dear..da blik msia yea:-)
Selamat Pulang Fatin!hehehe
hope u suke dgn adiah yg i bg:-)
Thanx fatin for joining!

Zuhra,
COSMO LADIES

-cHenta- said...

anda sgt cantek.... sila join contest ini ye =).. gud luck!!
http://chentazetty.blogspot.com/2010/04/contest-senyuman-paling-menawan.html

Asakura Chunk said...

bg la tips blajau kt den..den pn nk dapek 4 flat gak..bhaha..

tat!n said...

sronoknye cuti..
sronoknye msuk dara.com..
sronoknya2..heee

.JueJay. said...

wahhh.. kene beli ni mag :D

arifeda said...

hye, ade jgak tgk u kat mag dara.com
tahniah ye..
my little sis pon ade d bandung..
unpad..

dila said...

welcome home sis! :) entri tanpa gamba sunyi laaa, berbaloi tunggu nak baca entry baru :) and and and, congrats masuk dara.com & results yg gempakss!

Qaqaa ! said...

eyqa da baca da sis kt majalah dara. hehe :)

cik EPAL said...

alamak tak ada dslr pulek. macam mana ni? muehehe.


ni nak pergi beli magazine dara ni. congrats 4 ur result :)

Nur hidayah said...
This comment has been removed by the author.
aimisya said...

atin!! atin!!
aimi da beli dara.com da..hehe
congrates dpt masuk dara.. selaku member dak atin yg sentiasa gojes ni.. saya amat berbangga skali..yea!!!
(atin.. ku agak segan disitu kerana terselit namaku di post kmu itu.. anyway thanks n congrates atin!! )

ana said...

nape rsult tu smp ade B++? mcm c++ la plak(programming nye subjek)

hudhud said...

bak mai kenalkan adik u kat i ! comel gila ! hahaha

Fatin said...

kak,sya da tgk gmba akk kt mjlah dara!
tahniahh!
sya tabikk laa n akk!
:)

Anonymous said...

hensem nye adik.:)

balqisfz said...

kakak! pasal han pling rilekk! ahahah.